Rehabilitation of the Manama Post Office - AKDN
General view of the post office from Bab Al Bahrain. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)
The new addition differentiates itself from the historic building in order to clearly highlight the original building. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

The extension is characterised by numerous folds and cuts judiciously placed to reveal architectural elements of the façade of the old building. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

The ground floor ceiling as viewed from the staff room in the old building. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

The main public staircase leading to the first floor. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

The new exposed concrete extension hosts the 4400 mailboxes, sorting facilities and sorting desks openly distributed among the two-storey open space. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Sorting desks and staff area on the first floor. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Private office on the first floor. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

View of the renovated public bathrooms. | Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Aga Khan Trust for Culture / Maxime Delvaux (photographer)

Elevations. | Courtesy of architect

Courtesy of architect

languageSwitcher?language_switcher_text?

Rehabilitation of the Manama Post Office

Award Cycle: 2020-2022 Cycle

Country of origin: Bahrain

Location: Manama, Bahrain

Client: Ministry of Transportation and Telecommunication

Architect: Studio Anne Holtrop

Completed: 2019